A hülye kérdés.

 

Amikor kicsik vagyunk még hercegnők, tűzoltók, rendőrök, tündérek hasonlók szeretnénk lenni. Aztán nagyobbak leszünk és felnőttnek érezzük magunkat. Ilyenkor erre a kérdésre csak azt válaszoljuk, hogy "felnőtt". Aztán már ha érettebb a gondolkodásunk,már nem árt ha van egy kis elkébzelésünk a dolgokról.Melyik középsuliba szeretnél menni, mit kell jobban tudni... 

Ha már általánosba gondolsz egy kicsit a jövödre, majd később nem kell szenvedned. Ilyenkor is tudsz már tenni azért, hogy elérd a céljaid.

-Jobban rágyursz arra a tantárgyra, amelyik szerinted szükséges ahoz a munkához. Ha pedig nem vagy jó matekből, sőt gyűlölöd is, akkor biztos nem mérnök szeretnél lenni. Ilyenkor gondolkozz el, hogy mit szeretsz jobban csinálni, melyik a kedvenc tárgyad és az is segíthet.

-Ha például ügyvédi babérokra törnél, ahoz nem elég 1-2 tantárgyból 5-ös lenni. Ha ilyen pontos terved van, ami méghozzá elég húzós is, akkor keményebben kell tanulnod mindenből. Később majd megköszönöd magadnak! ;)

-Ne lustulj el, tanulj szorgalmasan és megvalósul az álmod.:D

 

Nagyot néznek, ha...

Amikor megkérdezik, hogy mi szeretnél lenni, akkor egy olyan válaszra számítanak, hogy "nem tudom még" vagy "nem döntöttem el", "valami művészeti dologra gondoltam...". De mi lenne, ha te egyből rá tudnál vágni valamit, amin megdöbbenek. Nézz utána a dolgoknak, nehogy beégj, amikor vissza kérdez, hogy az meg mi. Ittvan néhány segítség:

-Mivel gondolom te is mlapozol, már zseni vagy a képszerkesztős programokba, és lehet hogy ezt a jövőben is fel tudod majd használni, sőt valami ilyen munkád is lesz.

Webdesigner vagy újmédiás? Ez mind a kettő az. És lehet, hogy meggondolod majd magad, de mégis a felnőtt, aki megkérdezi, majd talpraesettnek tart.:)

Tervezőgrafikus, tervezőoperátor: Ugyan ez a szindróma, a kinézet...csak magazinokhoz. Én valami ilyet képzeltem el magamnak.

Szóval ilyenekre gondoltam...de ha te nem vagy annyira jártas a kreatív dolgokba, kutathatsz más témákban is.